A Red Bull az új motorpartnerrel, a Hondával az élen akar küzdeni, a cél bevallottan az, hogy Max Verstappent minden idők legfiatalabb világbajnokává tegyék, ám az idei év nem indul túl ígéretesen, ugyanis a kasztnit egy kicsit elszúrták.

A látszólagos esélytelenség miatt azonnal megindultak a pletykák, hogy a fiatal holland a szerződésében lévő, eredményekre vonatkozó kitétel miatt akár 2019 végén is elhagyhatja a csapatot, amire a Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko meglepő nyíltsággal reagált, az osztrák azt mondta, valóban van ilyen záradék Verstappen szerződésében, sőt, hozzátette, hogy a Merci-főnök Toto Wolff állandóan hívogatja is a pilótát és édesapját, Jost.

Verstappen papa a De Telegraafnak azt mondta, nem igaz, hogy Wolff telefonálgatna a fiának, elismerte viszont, hogy ők valóban szoktak néha beszélni.

A Kínai Nagydíj csütörtöki sajtónapján maga a versenyző sem kerülhette el a témára vonatkozó kérdést, Verstappen így felelt:

“Meglepett, amikor ezt olvastam, mert én sosem beszélek Totóval, sosem hív, nincs is meg neki a telefonszámom. Viccesnek találtam” – cáfolta meg főnökét. “A szerződésemről nem beszélhetek. Sosem beszélek szerződésekről, szerintem ez így normális.”

A holland azt azonban elismerte, hogy édesapja szokott beszélni Wolff-fal: “Néha beszélnek, de nagyrészt a gyerekeikről és a gokartozásról.”