A múlt héten még úgy tűnt, hogy a Force India megmenekülése után csak napok kérdése lesz a csapatnál régóta szolgáló Sergio Perez hosszabbításának bejelentése, maga a mexikói is azt nyilatkozta, hogy tudja, hol lesz 2019-ben, és hamarosan rendeződik is a kérdés.

A brit Sky Sports ugyanakkor most azt dobta be, hogy Perez nem feltétlenül marad a silverstone-i alakulatnál, ugyanis akár ő is lehet a már Fernando Alonso helyére igazolt Carlos Sainz partnere jövőre.

Perez számára nem idegen a McLaren, hiszen 2013-ban ő ült a Mercedeshez távozott Lewis Hamilton helyére, ám csak egy évig volt Jenson Button csapattársa, ugyanis az idény végén kurtán-furcsán elküldték saját neveltjük, Kevin Magnussen kedvéért, aki aztán hasonlóan járt egy évvel később.

A McLarennél jelenleg Stoffel Vandoorne vezet, de az alulteljesítő belga pilóta helyzete a bizonytalannál is bizonytalanabb, a múlt héten arról szóltak a hírek, hogy ha a Force India felvásárlása után a divatmágnás Lawrence Stroll a Williamstől új csapatához ülteti át fiát, Lance-t, a kanadai ifjonc Esteban Ocont üti majd ki, aki viszont a wokingiakhoz megy Vandoorne helyére.

Ocon állítólag üléspróbán is járt a McLarennél, ám a 186 centis magassága miatt nem igazán fért az MCL33-asba.

Vandoorne, Perez és Ocon mellett ugyancsak jelölt a McLarennél saját neveltjük, az idén a Forma-2-ben versenyző Lando Norris.