A Magyar Nagydíj hétvégéjére a Force India csődeljárás alá került, ám a nyári szünet alatt a divatmágnás Lawrence Stroll által vezetett befektetői csoport megvette a csapatot.

Stroll az elmúlt két idényben a Williamsnél versenyző Lance édesapja, így nyilvánvaló, hogy a kanadai pilóta inkább előbb, mint utóbb átül a versenyképtelen fehér autóból a nagyon is jó rózsaszínbe, ezzel azonban kitúrja majd a Mercedes-nevelt Esteban Ocont.

Spában Lewis Hamilton erre reagálva azt mondta, hogy rossz a rendszer, és nagyon nincs rendben, hogy a versenyképesség és tehetség helyett a pénz dönt arról, ki vezethet. Strollnak nem esett jól a megjegyzés, egy új interjúban elmagyarázta, ő hogyan látja a helyzetet:

“Ezzel a kijelentéssel egyetértek, de a múltbeli eredményeimet azért egy kicsit jobban figyelembe illett volna venni” – mondta Stroll, utalva a 2016-os Forma-3-as Európa-bajnoki címére.

“Ez így nagyon igazságtalan. Néha egy tehetségesebb, ügyesebb focista is kerülhet egy szar klubhoz, míg egy kevésbé jó képességű szép fizetésért igazol egy jobb csapathoz. Nem vitatom, hogy a rendszer nem mindig fair. De annál viszont többet érdemlek, mint hogy csak a mögöttem álló pénzt emlegessék. Ráadásul nem is pusztán az édesapámnak köszönhetem a helyzetemet, rajta kívül saját szponzorokat is hozok a JCB, a Canada Life, a Bombardier képében. Szóval azért nem lehet simán az apámat előrángatni velem kapcsolatban” – magyarázta a Telegraph-nak.

“Azzal, hogy az édesapám megvette a Force Indiát, sokkal jobbá, sokkal versenyképessé is válhat a csapat. Szerintem ez nem épp negatívum. Esteban szempontjából nyilván rólam szól a dolog, hiszen az apám beszállt a Force Indiába. A bizonyos (szerény anyagi) hátterű versenyzőknek megvan a maga elképzelése arról, hogyan kellene mennie a dolgoknak, a jó szponzori támogatottságúak meg másképp látják ezt.”

“Ha édesapám a Force Indiához visz, az az ő döntése, és megértem, hogy Esteban szempontjából ez nem lesz jó és fair, de úgy gondolom, hogy azért el kellene ismerni az én korábbi eredményeimet is.”