A Force India a Magyar Nagydíj hétvégéjén került csődeljárás alá, de a nyári szünetben a divatmágnás milliárdos Lawrence Stroll által vezetett befektetői csoport megvásárolta és ezzel megmentette a csapatot.

A belgiumi hétvégétől papíron vadonatúj, pont nélküli alakulat a spái időmérőn azonnal bizonyította, miért jó befektetés, hiszen Esteban Ocon és Sergio Perez 43 ezrednyi különbséggel hozta a 3-4. helyet.

Hiába azonban a kiváló idei forma és a mai ragyogó eredmény, Ocon napjai meg vannak számlálva, ugyanis Stroll az eddig a Williamsnél versenyző fiát, Lance-t fogja a helyére ültetni – akár már a jövő heti Olasz Nagydíjra, a RaceFans.net úgy tudja, hogy jövő kedden megy Silverstone-ba üléspróbára a kanadai.

F1: Ma a harmadik, a jövő hétre kirúghatják 1

Bár a Williams is az ő motorjaikat használja, így a Mercedes talán megpróbálhatja neveltjét, Ocont oda átültetni, de talán valószínűbb, hogy a hivatalos tartalékos, Robert Kubica kapja Stroll megüresedett helyét.

És hogy mit szól Perez ahhoz, hogy hamarosan Stoll lehet a csapattársa:

“Úgy gondolom, nehéz úgy megítélni egy pilótát, ha nem egy csapatnál versenyzünk vele. Hatalmas különbségek vannak az F1-ben a csapatok teljesítménye és az autók között, két és fél másodperc is lehet. Szóval nehéz. De úgy gondolom, nem szerepelt rosszul Felipe (Massa) mellett, akit nagyon tapasztalt pilótának tartok. De pillanatnyilag nagyon nehéz helyzetben van a Williams, szóval nehéz megítélni. Úgy gondolom, hogy már érettebb, két évet töltött a Williamsnél, majd meglátjuk, hogy mire képes.”

F1: Ma a harmadik, a jövő hétre kirúghatják 2

A mercedeses Hamilton az időmérő után kitért Ocon helyzetére, a négyszeres világbajnok igazságtalannak érzi, hogy elveszítheti az ülését:

“Mindig is nagy támogatója voltam Estebannak. Szerintem a viselkedése és a pályán nyújtott eredményei is kiválóak. Sajnos elég fura a Forma-1, némelyik csapatok a feltörekvő tehetségek helyett bevesznek bárkit, akinek pénze van. Szerintem valami nincs rendben a rendszerrel.”

“Estebannak kiváló autóban kellene ülnie, ugyanis a legjobbak közé tartozik. Remélem, kap majd lehetőséget. Nem lenne szabad, hogy a pénzes pilóta a jobb versenyző elé kerüljön. Bárcsak én menedzselném őt!”