Miután kiderült, hogy Daniel Ricciardo a várakozásokkal ellentétben nem hosszabbít a Red Bull-lal, helyette 2019-től a Renault-nál folytatja, felmerült, hogy a csapat Fernando Alonsót ültethetné az ausztrál helyére, ám a Red Bull csapatfőnöke egy interjúban arról beszélt, hogy nekik biztosan nem kell a spanyol, aki csak zavart okoz a csapatainál.

A brit Sky Sports csütörtökön bedobta, hogy Alonsót valóban hívta a Red Bull idén, méghozzá kétszer. Az eredeti hírben az interjú vonatkozó része még nem szerepelt, mostanra viszont megvan, mit is mondott pontosan a kétszeres világbajnok:

“Volt pár ajánlatom a Red Bulltól, ami azt illeti, 2007-ben, 2009-ben, 2011-ben, ’13-ban és idén kétszer kerestek, egyszer Monacóban, egyszer pedig augusztusban. Szóval örülök, hogy megkaptam ezt a kérdést, ugyanis Christian Horner és Marko úr nyilatkozatai eléggé kiragadottak voltak. Meglepő volt, hogy káoszt emlegettek velem kapcsolatban, meg hogy nem könnyű velem dolgozni” – mondta Ted Kravitznek.

“Egy: sosem dolgoztak velem, kettő: öt-vagy hat alkalommal hívtak az elmúlt hét évben, most meg arról beszélnek, hogy lojálisak az utánpótlásprogramjukhoz és az ifjoncaikhoz. Fura volt ez és nem volt fair velem szemben. Írtam is Christiannak a nyilatkozat után, ő pedig e-mailben bocsánatot is kért, remélem, hogy a hétvégén élőben is megteszi majd.”

A Red Bullnál ugyanakkor nem hagyják magukat, a motorsportfőnök, Helmut Marko gúnyosan úgy reagált, hogy “biztosan valamelyik Alonso-rajongó szerelőnk vagy mérnökünk” kereste a spanyolt és Horner is visszautasította Alonso állítását:

“Nem tudom, talán Franz (Tost, a Toro Rosso csapatfőnöke) tett neki ajánlatot… De a Red Bull részéről idén nem volt ajánlat. Fernando Alonso nagyszerű versenyző, az egyik legjobb Forma-1-es pilóta. De egyszerűen nem illik a csapatunk profiljába, nem illik ahhoz, hogy invesztálunk a fiatalokba, hogy utánpótlásnevelő csapatunk van a Toro Rosso képében. Szomorú lesz, hogy távozik a Forma-1-ből, de az biztos, hogy a Red Bull Racing részéről nem kapott semmiféle ajánlatot.”