Nem szerepelt jól Lewis Hamilton a 2018-as F1-es Német Nagydíj időmérőjén, miután egy hidraulikai probléma vetett véget a száguldásnak. A felvételek alapján úgy tűnik, hogy a brit volt a ludas, ám Hamilton és csapata is egyaránt cáfolja ezt.

FORMULA 1® (@f1) által megosztott bejegyzés, Júl 21., 2018, időpont: 7:33 (PDT időzóna szerint)

A négyszeres bajnok szerint már korábban megadta magát a technika. „Ugyanúgy használtam a kerékvetőket minden körben. Ráhajtottam a rázókőre, és azt hiszem, a kormányzás ment el, nyilván ez lehetett a gond.”

A frusztrált Hamilton emiatt csak a 14. helyen végzett az időmérőn, de az esetleges javítás miatti további büntetések befolyásolhatják még rajtpozícióját, miközben bajnoki riválisa, Sebastian Vettel az első rajtkockából vághat neki hazai futamának.

Nem sokkal később csapata, a Mercedes is Hamilton védelmére kelt. A Twitteren közzétett bejegyzések szerint a 44-es rajtszámú Ezüstnyílon már az első kanyar előtt jelentkezett a hidraulikai probléma, elment a szervó, ezért fordult szélesen be a kanyarba, majd emiatt pattogott az autó.

A turbókorszakban ez már a második alkalom, hogy a hockenheimi pályán a mezőny hátuljából kell indulnia Hamiltonnak, 2014-ben ugyanis egy fékhiba küldte a falba az időmérőn a britet.