Lewis Hamiltonnak nem megy jól mostanában a szekér a F1-ben. Az utóbbi versenyeken mindig volt valami, ami közbeszólt. Ausztriában az autó adta meg magát a futamon, hazai versenyén Kimi Räikkönen koccant neki a rajtnál, míg a 2018-as F1-es Német Nagydíj időmérőjén a saját hibájából eredő hidraulikai probléma vetett véget a száguldásnak.

FORMULA 1® (@f1) által megosztott bejegyzés, Júl 21., 2018, időpont: 7:33 (PDT időzóna szerint)

A brit emiatt a 14. helyen végzett az időmérőn, de az esetleges javítás miatti további büntetések befolyásolhatják még rajtpozícióját.

Hamilton eléggé frusztrált volt, miután kiszállt a kocsijából, ezt vette észre az egykori barát, majd csapattársból lett rivális Nico Rosberg. A 2016-os világbajnok aggasztónak vélte a négyszeres bajnok viselkedését. „Kissé aggódok emiatt” – mondta a Sky Sports kamerái előtt. „Ilyen jellegű testbeszédet még sosem láttam tőle. Először Silverstone-ban láthattunk hasonlót, és most újra, hosszú ideig. Hitetlenség vagy ilyesmi. Persze kemény helyzet ez, de ez egy újféle testbeszéd, ilyet Lewistól még nem láttam” – mondta Rosberg.

A brit hiányában a másik négyszeres világbajnok, a hazai pályán versenyző Sebastian Vettel nyerte az időmérő edzést, plusz terhet helyezve ezzel Hamilton vállára. „Hatalmas visszaesés, Vettel szárnyal, jó az autója, és ő a verseny fő esélyese. Eközben Lewis valahonnan hátulról indul, így nagyon nehéz napja lesz holnap” – mondta 2016 bajnoka.

Rosberg szerint is az egyes kanyarban elkövetett hiba okozta Hamilton vesztét. „Nagyon szélesre sodródott, és keményen megütötte az autót, ezután kezdődött a probléma” mondta, azonban erről Hamilton szerint már hamarabb jelentkeztek a gondok.

Mindenesetre a brit nem adja fel, legalábbis ezt mondta a sajtó képviselőinek. „Kemény volt, de megtörténnek az ilyenek. Annyit tehetünk, hogy összeszedjük a gondolatainkat és az összes negatív energiától megszabadulunk, megpróbálva a maximumot nyújtani másnap, ami újabb lehetőséget nyújt.”

Azt azonban nem tudja, mennyire lesz egyszerű visszaküzdenie magát az élmezőnybe. „Mindent beleadok holnap, meglátjuk, meddig jutok. Azonban nem lesz olyan egyszerű, mint Silverstone-ban. Biztos vagyok benne, hogy lesz előzési pont, de hogy hol, azt nem tudom” – mondta Hamilton.