Ijesztő felvételek járták be a kanadai sajtót a napokban, melyeken az látható, hogy egy keresztbe álló Minit tol maga előtt kitartóan, nagyjából fél kilométeren át egy dömperes a torontói Gardiner Expresswayen – szúrta ki a videót az Autoblog

A Mini sofőrje szerencsére kisebb sérülésekkel megúszta az incidenst, akiről kiderült, hogy Courtenay Erhardtnak hívják és nővérként dolgozik, hajléktalan emberek koronavírus elleni oltásában működik közre.

A Toronto Starnak nyilatkozva a 26 éves egészségügyi dolgozó elmondta, „előtte várakoztam a piros lámpánál, együtt próbálhatunk meg felhajtani a Gardinerre”. A helyi hírportál pedig egy közeli képet is készített az összeakadt járművekről.

„Hátulról nekem jött, ekkor akadtunk össze, emiatt sajnos keresztbe fordultam, de a teherautó ennek ellenére csak ment tovább” – tette hozzá a CTV News Toronto hasábjain. „Csak arra emlékszem az egészből, hogy nyomtam a dudát és fogtam a kormányt, közben sikítottam.”

„Őszintén szólva nem tudtam, mi lesz: vajon átfordulok a Minivel vagy a Gardiner szembejövő sávjában kötök ki? Csak arra tudtam gondolni, hogy miért nem áll meg, miért megy még mindig.”

Erhardt elmondása szerint egy másik autóban ülő pár hívta a 911-et az eset láttán, segítve neki, hogy szabaduljon a teherautó szorításából. A dömper vezetője azzal indokolta a történteket, nem látta, hogy előtte van a Mini. „Egy fiatal sofőr volt, arra kért, hogy ne hívjam a rendőrséget, hajlandó kifizetni a károkat” – emlékezett vissza.

A Toronto Police tájékoztatása szerint a teherautó sofőrjének azonban már nem volt menekvés tettei következményei elől, számos kihágás miatt bírságolták meg.

Egyre több hajmeresztő dolog történik a kanadai utakon

Az elmúlt időszakban megszaporodott a drasztikus közúti jelenségek száma Kanadában. A karácsonyi díszkivilágításba öltöztetett Tesla még csak a kezdet volt, néhány héttel rá kisebb bunyó tört ki az egyik autópályán, miközben egy rendőrtiszt épp a felüljárón nyilatkozott valamelyik tévéstábnak.

Néhány héttel ezelőtt pedig egy kanadai kereskedésben kereskedővel együtt lopták el a BMW-t, Egy Dodge sofőrje volt annyira bátor, hogy a rendőröknek – visszaesőként – durva gyorshajtását azzal indokolja, hogy csak meg akart róla győződni, nem műszaki hibás-e az autó.

Az i-re viszont az tette fel a pontot, amikor két türelmetlen kanadai autós ugyanazt a hibát követte el egy órán belül. Még az útakadály sem volt szent nekik, így hát nem meglepő, hogy belecsúsztak a víznyelő okozta kráterbe. Az általuk okozott nehézségek mellett ráadásul amiatt is felelniük kellett, hogy megszegték a kijárási tilalmat.