Sokak kedvét még a koronavírus-járvány sem szegte, ma van advent második vasárnapja, azaz bronzvasárnap, és egyre nő a karácsonyi láz. A legtöbben azonban nem csak a karácsonyi menüre készülnek gőzerővel, a dekorációra is komoly hangsúlyt fektetnek: ki a fáját, ki a házát díszíti – ki pedig az autóját…

A kanadai Burnaby rendőrei számoltak be egy esetről a Twitteren, miszerint

egy Tesla Model 3 sofőrjét az autójára aggatott karácsonyi díszkivilágítás miatt kellett megállítaniuk.

Félreértés ne essék, nem a Grincs jött bírságolni, nincs az egyenruhások ellenére a karácsonyi hangulat, azonban a kék és piros színek használatát kifogásolták, ami érthető is, hiszen a megkülönböztető jelzést használó járművek, mint például a mentő- vagy a rendőrautók is ezeket a színeket használják, ez pedig más autósokat is összezavarhat.

A rendőrök megbüntették a sofőrt, leszereltették vele az égősort a Tesláról. Egy külön tweetjében pedig arra hívta fel a figyelmet a rendőrség, hogy a biztonságot szem előtt tartva lehetőleg maradjunk karácsonyfánk és házunk díszítésénél.

Budapesten szerencsére nincs szükség hasonló magánakciókra, hiszen amellett, hogy a forgalmasabb közutak már most karácsonyi fényárban úsznak, fényrendőrautója és teljes ünnepi BKV-flottája is van a fővárosnak.