Mint arról a Vezess is beszámolt, fényrendőrautóval érkezett és várta a gyerekeket péntek délután a BRFK Mikulása. Azóta az első felvételek is megjelentek a Budapesti Rendőr-főkapitányság B-osztályos Mercedeséről, melyet – a hatóságok közleménye szerint – 2700 LED-izzó öltöztetett ünnepi pompába.

A rendőrautó, ami mindenki arcára mosolyt csal 1

A rendőrautó, ami mindenki arcára mosolyt csal 2

A rendőrautó, ami mindenki arcára mosolyt csal 3

A rendőrautó, ami mindenki arcára mosolyt csal 4

A B 220 4MATIC 2015-ben jelent meg a rendőrség flottájában, majd a 2017-18-asok beszerzések során újabb 250 példány érkezett az egyenruhásokhoz. Közel 2,0 literes motorja 181 lóerős teljesítményre képes, maximális nyomatéka 300 Nm. Ilyen paraméterek mellett a B 220 4MATIC 7,5 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100-ra, csúcssebessége pedig 225 km/óra.

A díszkivilágítású rendőrautó egy héten át, december 11-ig (péntek) tekinthető meg a Teve utcai rendőrszékház előtti parkolóban. Akinek viszont nincs rá lehetősége, vagy nagyon kíváncsi már, hiánypótló jelleggel az alábbi videón is megcsodálhatja:

a videó a hirdetés után indul

Még hangulatosabb fővárosi tömegközlekedés

Természetesen nem a fényrendőrautó Budapest egyetlen kivilágított látványossága az adventi időszakban: a BKV idén is útnak indított fényvillamosát – és a DKV-nál sem tettek másképp Debrecenben.

Sőt, a Budapesti Közlekedési Vállalat eddig nem látott mértékben gyarapította tovább ünnepi flottáját. Ennek elmaradhatatlan része a Fénytroli és a Mikulásbusz, a felhozatal pedig további díszkivilágítású villamosokkal – köztük egy Tatrával és egy Ganzzal – és két, karácsonyi matricákkal feldíszített Modulo M168d-vel egészül ki.