Indul „a nagyok” hete az F1-ben, a mezőny (tavaly) második felébe tartozó alakulatok után a napokban az eredményesebb csapatok bemutatói következnek, hétfő délelőtt az Aston Martin nyitotta a sort.

A 2023-as szezon első harmadában a Red Bull mögött második erőnek számító, Fernando Alonso kezei között sorra dobogós eredményeket hozó autó ugyan nem tudott végig az élmezőnyben maradni, az Aston Martin lemaradt a fejlesztési versenyben, de így is jó alapokról indulnak az új szezonban.

Kattints a képre, galéria nyílik!

F1: Megjött Fernando Alonso új autója 1

Az idei évre Aston Martin Aramcóra átkeresztelt silverstone-i istálló természetesen a szó szerint a szomszédban lévő versenypályán mutatta meg az AMR24-est, melyet a már említett kétszeres világbajnok spanyol mellett továbbra is tulajdonos Lawrence Stroll fia, a kanadai Lance Stroll vezet majd.

„2023 utolsó versenye óta mindannyian, minden területen hiperfókuszáltan dolgoztunk azokon a részleteken, amelyekkel javíthatunk az autón. Szinte minden aspektuson finomítottunk és javítottunk az eddigi erősségekre építve és a tavalyi tanulságokat is hasznosítva. A 2023-as volt az eddigi legjobb idényünk, erre az évre pedig az a cél, hogy rendszeresen pontokat és dobogós helyezéseket szerezzünk, valamint az első győzelmünkért küzdjünk” – mondta a csapatfőnök, Mike Krack.

F1: Megjött Fernando Alonso új autója 13

Kép: Aston Martin Aramco F1 Team

„Hihetetlenül büszke vagyok a csapatra, arra, hogy milyen rövid idő alatt miket sikerült elérni. Nem csupán a pályán látott fejlődésre gondolok, hanem a háttérben, a központban végzett befektetésekre is. Mindig is szerettem az idény előtti érzést, ez pedig már a 21. szezonom lesz Forma-1-es versenyzőként. Az egész csapat teljes gőzzel dolgozott az AMR24 felkészítésén, de számos kérdésre csak a tesztelésen és az első néhány versenyen kapunk majd választ. Izgatottan várom, hogy beüljek az autóba, a második idényemet is megkezdjem zöldben” – nyilatkozta Alonso.

Az AMR24-es délelőtt Silverstone-ban forgatás keretében már meg is futotta első köreit.

2024-es F1-kisokos

Ha a szezon előtt tájékozódnál, a versenynaptárt itt találod, az induló csapatokról itt, a mezőny minden versenyzőjéről ide kattintva olvashatsz!