Sebastian Vettel a Forma-1-es Magyar Nagydíj előtt dobta le a bombát, amikor bejelentette, hogy az idei lesz az utolsó szezonja, az év végén kiszáll az Aston Martinból, visszavonul a száguldó cirkuszból.

A csapat nem tétlenkedett, a hétvégén a korábbi beszélgetésekből magasabb fokozatra váltva a négyszeres bajnok utódjaként le is igazolták Fernando Alonsót.

Az Alpine-t erről nem tájékoztató kétszeres világbajnok spanyol távozása ugyan igen kellemetlen meglepetésként érte az alakulatot, de egy problémát is megoldott: eddig ugyanis homályos volt, mi is lesz az idén kispadoztatott neveltjükkel, a 2020-ban Forma-3-as, 2021-ben Forma-2-es bajnoki címet szerző Oscar Piastrival.

Az üresedés megadta a választ, a 21 éves ausztrál 2023-ban már a Forma-1 mezőnyét erősíti, ő lesz ugyanis Esteban Ocon csapattársa – jelentette be kedden a kora esti órákban az Alpine.

„Oscar ritka, ragyogó tehetség. Büszkék vagyunk rá, hogy a támogatásunkkal járta végig az alsóbb kategóriák rögös útját. Az elmúlt négy év során láthattuk, hogyan lett fejlődött érett, a Forma-1-be való versenyzővé. A tartalékosunkként a pályán, a gyárban és a tesztelésen is is megismerte a csapatot, utóbbi keretében megmutatta, hogy elég érett, megvan benne az ígéret és a tempó ahhoz, hogy Esteban mellett helyek kapjon a csapatnál. Meggyőződésünk, hogy ez a páros megfelelő kontinuitást biztosít majd a hosszú távú célunk eléréséhez, azaz a győzelmekért és világbajnoki címekért való küzdelemhez” – mondta a csapatfőnök, Otmar Szafnauer.

Frissítés: Döbbenetes fordulatként estére Piastri a közösségi médiás felületein cáfolta a bejelentést, azt állítja, nem fog az Alpine-nál vezetni.