Fernando Alonso hétfőn jelentette be, hogy 2023-tól ő vezet majd az Aston Martinnál a visszavonuló Sebastian Vettel helyén. A spanyol ezzel meglepte eddigi csapatát, az Alpine-t, de a francia alakulat sem húzta sokáig, ma késő délután közölték, hogy a kétszeres világbajnok helyére neveltjüket, az idén tartalékosként alkalmazott Forma-3-as és Forma-2-es bajnok Oscar Piastrit ültetik a jövő évre.

Nos, az Alpine-nál valahogy nagyon nem jó a kommunikáció, mert ahogy Alonso nem szólt az átigazolásról, most az alakulat sem tájékoztatta a mai bejelentésről Piastrit, aki estére határozottan cáfolta, hogy jövőre ott versenyez majd.

“Úgy tudom, hogy az Alpine késő délután a beleegyezésem nélkül adott ki közleményt arról, hogy jövőre náluk fogok versenyezni. Ez nem így van, nem írtam alá szerződést az Alpine-nal 2023-ra. A jövő évben nem fogok az Alpine-nál vezetni” – írta közösségi médiás felületein az ausztrál ifjonc.

Meghökkentő fordulat – nem tudunk másra gondolni, mint hogy a 21 éves pilóta valamikor korábban már megegyezett egy másik csapattal. Korábban a Williamsnél volt képben, de az utóbbi időben az is felmerült, hogy az ügyeit intéző Mark Webber a McLarennél, Daniel Ricciardo utódjaként keresne neki helyet.

Kíváncsian várjuk a folytatást.