A Forma-1-es Magyar Nagydíjat részletesebben kivesézzük a Vezess Csapatrádió következő adásában. Tarts velünk hétfőn este 19 órától a YouTube-csatornánkon!

Gyorsan megtalálta az Aston Martin a visszavonulását a Forma-1-es Magyar Nagydíj előtt bejelentő Sebastian Vettel utódját: Fernando Alonso érkezik az Alpine-tól, világbajnokkal pótolja a világbajnokot a silverstone-i alakulat. A spanyol szerződése több évre szól.

“Az Aston Martin csapatánál egyértelműen megvan az energia és az elkötelezettség a győzelem iránt, ezért az egyik legizgalmasabb istálló a Forma-1-ben manapság. Sok éve ismerem Lawrence-t és Lance-t [Stroll – a szerk.], és nyilvánvaló, hogy megvan az ambíciójuk és szenvedélyük, hogy sikeresek legyenek a Forma-1-ben” – idézte Alonsót jövőbeli munkaadója.

Az Aston Martin oldaláról a tulajdonos Lawrence Stroll szólalt meg. “Azt tűztem ki célul, hogy összehozzam a legjobb embereket és felépítsek egy sikeres szervezetet ebben a sportban, és ezek a tervek kezdenek formát ölteni Silverstone-ban. Természetesnek tűnt, hogy meghívjam Fernandót, hogy legyen részese a győztes csapat fejlesztésének.”

A kétszeres világbajnok átigazolása megnyitja az utat Oscar Piastri, az Alpine neveltje előtt is a rózsaszín-kék autóba, így a pilótapiac egyik legizgalmasabb mozgolódása eldőlni látszik. A hétvége előtt Otmar Szafnauer, az Alpine csapatfőnöke még nemigen akart válaszolni a pilótapárosítást firtató kérdésünkre, interjúnkat itt olvashatod vele: