A várakozásokkal ellentétben nem trükközött az Aston Martin, nem a Forma-1 által tervezett demóautó újracsomagolásával jelentkezett saját bemutatójára, a csapat tényleg egy, a 2022-es szabályoknak megfelelően épített versenyautót mutatott meg a nyilvánosságnak csütörtök délután. Ezt már igyekeztek a premier előtt hangsúlyozni, a tényről pedig a helyszínen lévő újságírók is előre beszámoltak.

Első körben azonban csak digitális képeket láthattunk Sebastian Vettel és Lance Stroll idei munkaeszközéről, miután az autógyártó hivatalos oldala véletlenül megosztotta az alábbi képeket egy Twitter-bejegyzésben, a tervezett hivatalos bemutató előtt:

F1: Idejekorán lebukott Vettelék autója 1
F1: Idejekorán lebukott Vettelék autója 2

F1: Idejekorán lebukott Vettelék autója

F1: Idejekorán lebukott Vettelék autója

F1: Idejekorán lebukott Vettelék autója 9
F1: Idejekorán lebukott Vettelék autója 10
F1: Idejekorán lebukott Vettelék autója 11
F1: Idejekorán lebukott Vettelék autója 12
F1: Idejekorán lebukott Vettelék autója 13
F1: Idejekorán lebukott Vettelék autója 14
Fotó megosztása:

Az elmúlt időszakban jöttek-mentek a szponzorok: távozott az autó oldalára eddig rózsaszín csíkot kölcsönző BWT, az Aramco révén azonban egy igazi nagy hal is a hálójukba akadt. Az Aston Martin így elmondhatja, hogy két névadó szponzorral is rendelkezik, ugyanis a szaúdi olajcég mellett maradt a Cognizant is partnerként. Színekben nem történt komoly változás, a rózsaszínt a márka egyéb versenycsapataira jellemző sárga/világoszöld váltotta.

A valódi versenyautón észrevehetőek különleges, egyedi jegyek. Az AMR22-n már kidolgozottabban látható a DRS-nyitó mechanizmus, emellett egyedi oldaldobozokat kapott, melyek első része kissé lecsapott, felső részük pedig hosszan bordázott – igaz, ez a kézzelfogható autón nem látszik.

F1: Idejekorán lebukott Vettelék autója 15

Az új Aston Martin első bevetése pénteken lesz Silverstone-ban, ahol egy filmes nap keretein belül bejáratják a versenygépet, majd február 23-25-én a többi istállóval együtt Barcelonában tesztelhet a csapat.

Vettelről ismert, hogy szeret nevet adni az autóinak. A bemutatón ez is felmerült, de a német még nem tudja, hogyan fogják hívni idei autóját. “Általában csak a szezon kezdete előtt találjuk ki, mi legyen a neve. Összeülünk a szerelőkkel, de először kell egy érzés. Azon is múlik, hogy milyen vezetni a kocsit, de biztos vagyok benne, hogy találunk valami hozzáillő, vicces nevet neki.”

F1: Idejekorán lebukott Vettelék autója 16

A következő autóbemutató február 11-én lesz, negyedikként a McLaren fogja bemutatni, mivel készültek a 2022-es Forma-1-es szezonra. Az összes új autóról egy helyen ide kattintva olvashatsz nálunk!