Monacóban váratlanul éllovassá lépett elő a Ferrari: Charles Leclerc majdnem a pole-ból indulhatott, Carlos Sainz pedig dobogón zárt a hercegségben. A maranellóiak azonban már jó előre fogadkoztak, hogy mindez csak egy egyszeri villanás volt, és a Forma-1-es Azerbajdzsáni Nagydíjon inkább a középmezőny elején fognak küzdeni.

Ehhez képest mindenkit megleptek azzal, hogy mindkét szabadedzésen tartották a lépést a Red Bull-lal, és stabilan hozták a 3-4. legjobb időket. Leclerc is elégedett volt az eredménnyel, még annak ellenére is, hogy egy alkalommal a falnak ment, és tönkretette autójának első szárnyát.

“Eléggé kényelmesen éreztem magam az autóban, főleg a féktávokon” – magyarázta a monacói. “Talán egy kicsit túl kényelmesen is, és kicsit besokalltam a 15-ös kanyarban. Végső soron, erre való a szabadedzés.”

“Az eredmény sokkal jobb, mint amire számítottunk, de ez még csak az első két szabadedzés volt. A tempónk ígéretesnek tűnik. Reméljük, holnap is ilyen versenyképesek leszünk” – tette hozzá.

A Ferrari nagy csatában van a McLarennel a konstruktőri harmadik helyért. Noha a pénteki teljesítménye nem volt túl acélos a wokingiaknak – Lando Norris a nyolcadik, Daniel Ricciardo a 13. helyen végzett -, Leclerc arra számít, hogy a továbbiakban rájuk is oda kell majd figyelniük. “A McLaren nagyon-nagyon gyors, de ezt még nem mutatták meg. Talán kevésbé volt tiszta napjuk, de úgy érzem, egy kevéssel előttünk járnak.”

“A Red Bull egyértelműen gyorsabb, és a Mercedes is. Nem tudom, mi történt velük, de biztosan elől lesznek” – mondta a kétszeres futamgyőztes.