A délelőttihez hasonlóan napos időben, 28 fokos levegő- és rendkívül meleg, 49 fokos aszfalthőmérséklet mellett kezdődött meg a Forma-1-es Azerbajdzsáni Nagydíj második szabadedzése. A bokszutca nyitása után mindenki a pályára hajtott az első percekben.

Már az első percekben több hibát láthattunk a versenyzőktől a még mindig elég poros, de folyamatosan tisztuló bakui aszfaltcsíkon. Az első és a második, harmadik szektor határán gyakran meglendült a sárga zászló. A pilóták előszeretettel fordultak meg az első kanyar tágas bukóterében, és tolattak ki a 15-ös kanyar menekülőútjáról.

Utóbbi miatt meg is szakították az edzést. Nicholas Latifi alatt egy ilyen tolatás után leállt a Williams, a kanadai versenyző autója nélkül jutott csak vissza a bokszutcába. Mint kiderült, a motor túlmelegedett, és biztonsági okokból kapcsolt le magától.

A piros zászló visszavonása után 41 perce maradt a versenyzőknek arra, hogy ismerkedjenek a 6003 méter hosszú aszfaltcsíkkal. Charles Leclerc a Ferrarival annak határaival is megismerkedett: a 15-ös kanyarban elfékezte magát, és a falnak ment szemből. Szerencséjére vissza tudott tolatni, és első szárny nélkül ugyan, de visszatért a csapatához szervizre.

A Red Bull az első szabadedzéshez hasonlóan az élen zárt, ezúttal azonban Sergio Perez volt a gyorsabb energiaitalos versenyző. Őt Max Verstappen 101 ezredmásodperces lemaradással követte, a 3-4. helyet pedig a Ferrari pilótái szerezték meg Carlos Sainz, Leclerc sorrendben. A spanyol csak ezredekkel volt lassabb Verstappennél, a monacói lemaradása 3 tized volt.

A Mercedesek meglepően hátul végeztek: Lewis Hamilton csak a 11., Valtteri Bottas a 16. helyen végzett. Lemaradásuk 1, illetve 2 másodperc volt Perez legjobb köridejéhez képest.

A középmezőny szereplői közül Pierre Gasly bizonyult a legjobbnak az AlphaTaurival, 4 tizedmásodperccel futott lassabb kört Pereznél. Csapattársa, Cunoda Juki a gyengébb délelőtt után délután már befért a legjobb tízbe is, éppen Hamilton elé, a tizedik helyre. Rajtuk kívül az Alpine párosa bizonyult jobbnak legalább a mezőny felénél: Fernando Alonso a hatodik, Esteban Ocon a kilencedik lett.

Antonio Giovinazzi hetedik helye kisebb pozitív meglepetés az Alfa Romeótól, a mclarenes Lando Norris nyolcadik helyével azonban gyengébben teljesített, mint délelőtt.

Sebastian Vettel az Aston Martinnal csak a 15. helyen zárta a napot. Mick Schumachernek nem alakult a legjobban a délutánja: a Haasban elment az olajnyomás, így a német sok időt veszített a garázsban ülve, amíg megjavították kocsiját. Amikor kihajtott, az akkumulátoraival volt gond, a Forma-2 tavalyi bajnoka a 19. helyen végzett.

A teljes eredménylista:

F1: A fasorban sincs a Mercedes Bakuban, élen a Red Bull 2

Az Azerbajdzsáni Nagydíj programja szombaton magyar idő szerint 11 órától a harmadik szabadedzéssel folytatódik, az időmérő 14 órakor rajtol.