A Forma-1-es Monacói Nagydíjon meglepetésre a győzelemre is volt esélye a Ferrarinak, de Charles Leclerc hiába szerezte meg a pole-t, a futamon rajthoz sem tudott állni. Valtteri Bottas szokatlan műszaki hibája miatt Carlos Sainz ugyan szerzett egy második helyet a Scuderiának, de nem mostanában várható hasonlóan jó szereplés a csapattól.

“Az autó nagyon jól teljesített Monacóban, de Bakuban továbbra is legfeljebb a dobogóért fogunk küzdeni. Jelenleg itt van a helyünk” – fogalmazott Sainz, akitől megkérdezték azt is, szerinte van-e még olyan pálya, amely kedvezhet a Ferrarinak.

“Erre elég egyértelmű a válasz. Csak meg kell nézni, milyen Monaco karakterisztikája, és meg kell keresni, melyik pálya hasonlít rá leginkább. Nem sok ilyen lesz.”

“De még ha van is hasonló, az sem jelenti azt, hogy a pole-ért vagy a győzelemért fogunk küzdeni, a Mercedes és a Red Bull továbbra is lépéselőnyben van velünk szemben. Ezért annyira nehéz megemészteni a monacói hétvégét, mert nem tudhatjuk, mikor lesz még egyszer ekkora esélyünk.”