Carlos Sainz műszaki hibából eredő megforgása volt a Forma-1-es Bahreini Nagydíj időmérő edzése egyetlen rendkívüli, a piros zászlókat is előcsalogató történése. A hátsó tengely blokkolásával járó meghibásodás érzékenyen érintette a spanyolt, ugyanis amellett, hogy legjobb esetben is csak a 15. rajtkockát foglalhatja el, stratégiai lehetőségeit is ritkítja az incidens.

„Nagyon kevés lehetőségünk maradt így, ha ezzel elveszítettük ezt a szettet. Ezért vagyok nagyon mérges, nyilván sajnálom, ami történt” – kesergett a Movistarnak a McLaren pilótája. „Persze, vissza lehet zárkózni, de innentől fogva roppant komplikált lesz. Főleg azért, mert az első tíz közepes gumikon rajtol, így aki mögülük indul, semmilyen előnyre nem tud szert tenni velük szemben.”

„Két szett közepes gumit spóroltam meg, abból az egyik kuka. Biztos vagyok benne, hogy már nem fogom tudni használni, és emiatt nehéz helyzetbe kerülök. Pedig nagyon keményen megdolgoztunk azért, hogy spórolhassunk gumikat a versenyre, erre tessék…” – mérgelődött tovább a ferraris átigazolás előtti utolsó mclarenes versenyeire készülő Sainz.

„Őszintén szólva, még nem tudjuk, mi történt, meg kell vizsgálnunk. Blokkolt a hátsó tengely, Carlos tehetetlen volt” – nyilatkozta az esetről közvetlenül az időmérő után Andreas Seidl. Azóta a wokingiak megerősítették, a hátsó fékekkel volt probléma – tudatta a Twitteren Luke Smith, az Autosport újságírója.

„Blokkolt a hátsó tengely, Carlos tehetetlen volt. Szomorú, ami történt, mert versenyképes volt az autónk. Sajnos Lando is hibázott utolsó próbálkozásánál az 1-es kanyarban, míg Carlos egész hétvégén remek formában volt. Holnap mindent újrakezdünk, érdekes verseny vár ránk, tele kihívással. Még nem tudjuk, hogy két kiállásra vagy annál is többre lesz-e szükségünk, de muszáj valahogy visszatérnünk” – summázta a csapatfőnök.

A másik McLarennel Lando Norris a 9. pozícióba kvalifikált.