A Racing Point 2020-ra a 2019-es Mercedes másolatát küldte pályára, nem is titkolták, hogy ha már kopíroztak, a lehető legjobb mintát, a világbajnoki autót vették alapul. A téli tesztek azt sejtették, hogy ügyesen is dolgoztak Silverstone-ban, ám most, 13 forduló után mégis csak a konstruktőri bajnokság 5. helyén áll a csapat – igaz, pontegyenlőségben a 4. McLarennel és csak egyetlen egységgel a 3. Renault mögött, míg a Ferrari még behozható 31 ponttal követi őket.

Húzós szezonja volt a csapatnak, hiszen a másolásért elvettek tőlük 15 pontot, a két silverstone-i fordulóban hiányzott a koronavírusos Sergio Perez – Nico Hülkenberg ugrott be helyettesíteni, de műszaki hiba miatt csak a második fordulóban rajtolt el –, a Nürburgringen a Monzában még dobogós Lance Strollt kapta el a vírus – Hülkenberg segített be újra –, a visszatérés óta viszont küszködik a kanadai, pontokat csak az év végén távozó mexikói hoz, ráadásul még az ő lehetséges eredményein is sikerült rontani.

A csapatfőnök, Otmar Szafnauer sem elégedett, ciki lenne, ha végül csak a bajnokság 6. helyén zárnának.

„Fel kell tennünk a kezünket, el kell ismernünk, hogy nem hoztuk ki a maximumot az elmúlt pár futamból. Idén versenyképes csomagunk van, ami nagy elvárásokkal jár, ezért frusztráló, hogy nem gyűjtöttünk több pontot. A sportban könnyű hősből páriává válni, de azért minden kudarc tanulási lehetőség is. Meggyőződésem, hogy nem csak hogy javítani fogunk, hanem motivációt is merítünk ezekből a végső hajrára” – magyarázta.

„Bőven kijutott idén a balszerencséből is., nagyon remélem, hogy az elmúlt versenyeken kimerült a pechünk! Sergio Maxszal történt portugáliai incidense miatt a dobogós esélyek úsztak el, és visszatekintve Imolában is érdemes lett volna kint tartanunk őt a biztonsági autós szakasz alatt.”

„Ne feledjük azért, hogy ez Lance eddigi legjobb Forma-1-es idénye. Nem is csak a dobogós helyezése számít, hanem az is, hogy szintet lépett a kiszámíthatóság terén. Nyolc forduló után még a 4. volt a bajnokságban, fantasztikus formában volt. Sajnos azóta minden összejött neki: Mugellóban versenyben volt a dobogós helyért, amikor egy defekt kicsinálta, és Oroszországban is jól állt, amikor Leclerc kilökte (az első körben).”

Szafnauer azt is elmondta, hogy a koronavírus-fertőzés alaposan megviselte Strollt, de úgy véli, a csapattulajdonos fia azért magára fog találni.