Furcsa helyzet alakult ki Lance Stroll, a Racing Point pilótája körül a Forma-1-es Eifel Nagydíjon. A kanadai versenyző előbb rosszul érezte magát, szombaton elhagyta a csapatát, majd vasárnap pozitív koronavírus-tesztet produkált. A csapat megpróbálta tisztázni magát, hogy pontosan mi és hogy történt, felmerült a gyanú, hogy nem szerették volna, ha Stroll a nürburgringi verseny után újabb futamot hagy ki.

Zak Brown, a McLaren vezérigazgatója is a szkeptikusok táborát erősíti, ennek a Portugál Nagydíj helyszínén hangot is adott. Az amerikai szakember nem érti, miért nem tesztelték már a versenypályán a rosszullétre panaszkodó pilótát. “Mindenkit naponta tesztelnék, aki nem érzi jól magát. Nem tudom, ki volt az orvosa. Dr. Mallya? Dr. Seuss? Talán Dr. Dre?” – szúrt oda Brown, utalva arra, hogy Stroll szerint saját orvosát is félrevezethették a tünetei.

F1: Ismét beszólt a riválisnak a McLaren 2

Balról jobbra: Vijay Mallya, a jogelőd Force India tulajdonosa, Dr. Seuss író és Dr. Dre rapper

“Hallottam, hogy a Racing Point állítása szerint mindenkinél többet tesztel. Nem tudom, mivel támasztják ezt alá. Amit tudok, az az, hogy amikor volt egy pozitív esetünk Ausztráliában, nagyon gyorsan kommunikáltuk azt mindenki felé, és a Mercedes is pontosan ezt tette a náluk történt eseteknél” – tette hozzá a McLaren-vezér.

A két csapat vezetői már nem először szólalkoztak össze idén. Szórakoztató csörtét vívtak a Racing Point másolási botrányának kirobbanásakor is, amikor Otmar Szafnauer beszólása fordítva sült el. A Racing Point csapatfőnöke akkor azt mondta Brownról, hogy nem is ért a Forma-1-hez, többet tud a régi autók versenyeztetéséről, mint az F1-es szabályokról. A másik fél azonban szépen mentett, amikor azt mondta, hogy tulajdonképpen az ellenfél is régi autót versenyeztet, utalva a 2019-es Mercedes lemásolására.