Az idén lejáró szerződésének meghosszabbítását továbbra is odázó Lewis Hamilton az elmúlt egy évben többször is utalt rá, hogy mercedeses jövője harcostársa és főnöke, Toto Wolff maradásától is függ.

Ha arra várt, hogy kiderüljön, jövőre is az osztrákkal dolgozhat-e a bajnokcsapatnál, most egy kicsit megnyugodhat, Wolff ugyanis elég világosan fogalmazott 2021-et – de csak azt – illetően.

„Úgy gondolom, hogy még egy évig maradok, méghozzá csapatfőnökként. Szerintem izgalmas lesz a következő két év, és amíg élvezem, szeretném folytatni a munkát. Tudom, hogy lassan ki kell képeznem az utódomat, aki talán már jövőre is mellettem dolgozik majd” – jelentette ki az ORF-nek.

A csapatot 2014 óta irányító, 30%-os résztulajdonos Wolff a Motorsport-Totalnak szintén beszélt a témáról:

„Amikor eljön az ideje, más szerepben folytatom majd. Tulajdonosokként arra kell gondolnunk, hogy mi a legjobb a csapat számára. Egyelőre nincs itt az ideje a távozásomnak, ugyanis nem találtuk még meg azt, akinek átadhatnám a stafétát.”

„Keresem azt a férfit vagy nőt, aki az utódom lehet, de még nem sikerült megtalálni. Ha meglesz, én is más szerepet vállalhatok. Mindig is úgy gondoltam, hogy a nagyon jót ne cseréld egyszerűen jóra, mert biztosan lenne jobb jelölt.”