Lewis Hamilton mercedeses szerződése idén kifut, és annak ellenére, hogy az angol egyik legjobb évét teljesíti, nemrég a futamgyőzelmek számában is a sportág történetének legjobbja lett, ráadásul akár már a következő, Török Nagydíjon beérheti Michael Schumachert a világbajnoki címek számában, a hosszabbítás csak nem akar megtörténni.

A vasárnapi, 93. F1-es győzelmét hozó Emilia-romagnai Nagydíj után a 35 éves angol egyenesen arról beszélt, hogy nem biztos, hogy jövőre is a sportágban lesz.

A meghökkentő kijelentésről természetesen a főnökét, az amúgy saját új mercedeses szerepét is még csak keresgélő Toto Wolffot is megkérdezték.

„Mindannyian nagyon boldogok, ugyanakkor nagyon fáradtak is vagyunk, én is így vagyok” – mondta a csapattal a rekordot jelentő, zsinórban hetedik konstruktőri címét nyerő osztrák.

„Lewishoz hasonlóan én is értem és érzem a kérdéseket, azt, hogy más fontos dolgokra is gondolunk. De szeretnénk közösen folytatni ezt a kalandot. Még nem végeztünk” – folytatta.

A felvetésre, hogy mi lesz, ha Hamilton mégis a visszavonulás mellett dönt a szezon végén, Wolff így felelt: „Nem hiszem, hogy így lesz, de ha mégis, attól megőrülne a pilótapiac.”