Az elmúlt időszakban számos alkalommal lehetett hallani arról, hogy Toto Wolff leköszön a Mercedes csapatvezetői posztjáról – de legalább ennyi forgatókönyv jelent meg annak kapcsán is, hogy hol és milyen szerepben folytatja a 48 éves osztrák.

Wolff az utóbbi hetekben többször is hangoztatta, hogy így vagy úgy, de a Mercedesnél marad 2020 után is, ám úgy tűnik, inkább a háttérbe vonulna. „Nem tudok mit mondani erről. Lehet, hogy egy év, de az is lehet, hogy kettő vagy három” – válaszolta az osztrák Kronen Zeitung kérdésére, amely azt firtatta, mennyi időbe telhet, mire megtalálják az utódját.

„Nagyon büszke lennék arra, ha azt látnám, hogy egy új csapatfőnök átveszi a helyemet, és jobb munkát végezne nálam” – folytatta. Hozzátette, a Daimler elfogadná, ha fel szeretne állni a csapatvezetői székből, hogy akár ügyvezető elnökként folytathassa munkáját.

F1: Új főnököt keres a Mercedes 2

„A Daimler a kezembe adta a választás lehetőségét, de mielőtt váltok, biztosra kell mennem, hogy lesz olyan ember, aki képes lesz végigcsinálni 23 versenyt, úgy, hogy én közben mindezt a Zoom mögül élvezem.”

Wolff döntése könnyen befolyásolhatja a Mercedes versenyzői felállását is. Amíg Valtteri Bottasszal már hónapokkal ezelőtt megállapodott a csapat, Lewis Hamilton esetében folytatódik a huzavona.

Úgy tudni, a hezitálás hátterében a pénzügyi kérdések mellett az áll, hogy marad-e Wolff a csapatnál – erről beszélt többek között a Mercedes korábbi versenyzője, a 2016-os világbajnok Nico Rosberg is.