Toto Wolff 2013 óta vezeti csapatfőnökként a Mercedest, de elképzelhető, hogy már nem sokáig fogja. Hónapok óta megy a találgatás arról, hogy az osztrák marad-e a csapatnál, most ő maga jelentette ki, hogy igen – csakhogy van egy bökkenő.

“Szeretem ezt a csapatot, úgy érzem, itt van a helyem” – jelentette ki Wolff a BBC-nek. “De már nyolc éve vagyok csapatfőnök, ennek következményeit pedig nem hagyhatom figyelmen kívül.”

“Fontos, hogy a családom és saját magam szempontjából is helyes döntést hozzak. De egy dolog biztos: ilyen vagy olyan formában a csapat mellett maradok.”

Wolffnak harmincszázalékos részesedése van a Mercedes Forma-1-es csapatában, emellett a német márka motorsportprogramjáért is felel. “Folyamatban vannak a tárgyalások. Pozitívak, élvezem őket. Nem megyek el, csak átgondolom a helyzetet.”

“Próbálom figyelembe venni, merre megy az F1, mi történik a COVID-dal, és persze ott van a személyes oldal is. A Daimler-elnök Ola Kalleniusszal sokat beszélgetünk, a legjobbat akarjuk a csapatnak.”

“Élvezem, amit csinálok, úgy tervezem, hogy folytatom, de nem akarok olyan helyzetbe kerülni, hogy a nagyon jóból csak jó legyek.”