A múlt hétvégén röppent fel – bármilyen konkrét alap nélküli spekulációként – hogy a Racing Pointtól Sebastian Vettel érkezése miatt távozni kényszerülő Sergio Perez 2021-re a Williamsnél keres helyet, méghozzá a jövőre is lekötött Mercedes-nevelt, George Russell kitúrásával.

Bár a teóriát az elmúlt napokban sem erősítette meg semmi, a Forma-1-es Portugál Nagydíj csütörtöki sajtónapján megkérdezték erről az érintetteket.

Perez semmit nem kívánt elárulni a jövőjét illető fejleményekről:

„Még semmit sem írtam alá” – szögezte le a mexikói, hozzátéve, hogy reményei szerint azért hamarosan bejelenthet valamit.

A 30 éves pilótának nincs sok F1-es lehetősége, a már említett Williams mellett talán a Haasnál lehet még reális esélye, ha csak nem hívják a Red Bullhoz. Perez hangsúlyozta, hogy nem fog akármire igent mondani:

„A szerződési tárgyalásaimról nem kívánok beszélni, azok bizalmasak. De ha egy másik csapathoz igazolok, annak vonzó projektnek kell lennie, máskülönben nem megyek oda.”

Ami Russellt illeti, az angol tehetség kiemelte, hogy a jövő évre is érvényes szerződése van a Williamsszel – tegyük hozzá, nyáron Perez is ezt mondogatta, amíg Vettel kedvéért fel nem bontották a kontraktust.

„Szerződésem van a jövő évre. Az új tulajdonosok érkezése semmit sem változtatott a szerződési helyzetemen” – utalt a patinás alakulatot nemrég felvásárolt Dorilton Capitalre.

„Még nem beszéltem velük, mert részemről nem is merült fel semmilyen kétség. De itt lesznek a hétvégén, biztosan tisztázzák majd a dolgokat, én pedig nem aggódóm, jövőre is a rajtrácson leszek a Williamsszel.”

„Találgatások persze mindig vannak, a média szeret sztorikat kreálni. Érthető, hogy vannak spekulációk, hiszen sok jó versenyző küzd azért, hogy a rajtrácson lehessen, Perez, most már a haasos srácok is, Hülkenberg is. De sajnos a Forma-1-ben nem mindenkinek jut hely, aki megérdemelné.”

Russell hozzátette, hogy ha mégis úgy alakulnának a dolgok, beszél majd a Mercedesszel, de újra leszögezte, hogy ő nem félti az ülését, főleg, hogy az új tulajdonosok érkezésében ő épp a helyzetének megerősítését látja, hiszen a jobb pénzügyi háttér mellett a csapat nem kényszerül fizetős versenyzőt igazolni.