Csütörtökön Romain Grosjean és Kevin Magnussen is bejelentette, hogy az idei az utolsó szezonjuk a Haasnál, egyikükkel sem hosszabbít szerződést a csapat. Günther Steiner csapatfőnök szerint a döntés már két-három héttel ezelőtt megszületett, múlt héten a versenyzőkkel is tudatták.

A Haas számára rengeteg opció kínálkozik: a piacon van Sergio Pérez és Nico Hülkenberg, hallani arról, hogy Nyikita Mazepinnel és Mick Schumacherrel tárgyal a csapat, de akár valaki más is befutóvá válhat.

Könnyen lehet, hogy végül két, sok pénzt hozó versenyzővel állapodik meg a csapat. “Elindulhatunk azon a vonalon is, hogy pénz és tehetség. De tehetségnek mindig lennie kell, ez a pénznél is fontosabb” – magyarázta Steiner.

“Néhányan szponzorációt is tudnak magukkal hozni. Minden opciót fontolóra veszünk, nem kell elkapkodott döntést hoznunk.”

A Haas nem feltétlenül akar egy tapasztalt és egy újonc versenyzőt igazolni. “Ha van egy tapasztalt versenyződ, mellette pedig egy újoncod, aki esetleg nehezen rázódik bele, elveszítheti az önbizalmát. Jó ez? Dehogy. Csak meg kell nézni, mi történt néhány versenyzővel, aki egy csapatban volt Max Verstappennel.”

“Talán két újonc jó lenne, még nem tudom. Az idő nem sürget bennünket.”

“Ami Kevint és Romaint illeti, sportszerűek akartunk lenni velük szemben. Egy ideig még megtarthattuk volna a döntést magunknak, de a srácok jók voltak hozzánk az elmúlt években.”

“A döntést két-három hete hoztuk meg, a múlt héten hívtam fel őket. Nem örültek, ki örülne az ilyesminek, de mindketten nagyon megértőek voltak. Időben akartuk ezt tudatni velük, mert minél tovább húzódott volna, annál kisebb esélyük lett volna, hogy találjanak valamit 2021-re.”