Miután a Honda nemrég bejelentette, hogy 2021 végén távozik a Forma-1-ből, Max Verstappen hosszabb távú Red Bull-os jövője is kérdésessé vált, sokan rögtön azzal álltak elő, hogy a holland pilótát kellene Lewis Hamilton mellé ültetni a Mercedesnél.

A Forma-1 hivatalos podcastje, a Beyond the Grid a Mercedes-főnök Toto Wolffot is megkérdezte a szupercsapat megvalósulásának esélyéről.

„A Max körüli helyzet jelenleg nem nyújt erre lehetőséget. A Red Bullhoz kötődik, és tisztelem is a lojalitását. Úgy gondolom, a Red Bull számára is fontos, hogy náluk legyen Max. Kész története van, ahogy a Red Bull egészen fiatalon kiemelte őt, amikor a Toro Rossóhoz vitték, szóval ez van, jó ez így neki is és nekünk is” – mondta az osztrák.

„Valtteri nagyszerűen dolgozik, Lewis is remek munkát végez, mindketten csúcsformában vannak. Aztán ott vannak az ifjoncaink is, akik évek óta velünk vannak és akik a jövőt jelenthetik számunkra, erre is készülünk” – utalt a jelenleg a Renault-nál versenyző Esteban Oconra és a szakmát a Williamsnél tanuló George Russellre.

Hamilton és Bottas viszonya híresen jó, Wolff már csak ezért sem ültetné szívesen Verstappent a másik autóba, megjöttek már a belháborúból.

„A Hamilton-Rosberg párossal nagyon nehéz volt, nagy volt a negativitás, ami mindent betöltött. Eljutottunk odáig, hogy kimondjuk, ez így nem mehet tovább, megbeszéltük, de a versenyzők közti ellentét megmaradt, még jóval azután is, hogy Nico visszavonult. Ezért is üdítő, hogy Valtteri beszállása óta egyáltalán nincs ilyesmi.”