Lewis Hamilton a hétvégén beérheti Michael Schumacher 91-es Forma-1-es futamgyőzelmi rekordját, a szezon végén pedig a világbajnoki címek terén is felér majd a német legenda szintjére.

Az angol pilóta az elmúlt pár évben komoly kihívó nélkül gyűjtötte a sikereket, idén már több alkalommal is beszélt arról, hogy tudja, milyen unalmas ma a Forma-1, ő maga is szeretne szorosabb versenyt.

A legközelebbi, de még mindig nem egyenrangú rivális, a Red Bull-os Max Verstappen – természetesen teljesen más perspektívából, 12 évvel fiatalabban, „alig” 9 futamgyőzelemmel a tarsolyában – azt mondja, nagyon is tudná élvezni, ha Hamilton helyzetébe kerülne:

„Mit is mondhatnék erre? Biztosan nem kérnék bocsánatot (a dominanciáért)” – kezdte a holland. „Szívesen lennék mindenki előtt. Nagyszerű lenne olyan domináns autót vezetni. Örömmel nyernék meg minden futamot 50 másodperces előnnyel.”

Bár a Red Bull az idei évre a világbajnoki küzdelmet tűzte ki célul, Verstappent minden idők legfiatalabb győztesévé akarták tenni, ez a vonat elment, és várhatóan jövőre is hasonlóak lesznek az erőviszonyok, a 2022-es nagy szabályváltozásokba vetett reményeknek pedig a Honda távozása tehet keresztbe, ugyanakkor a holland pilóta a japán partner kiszállása miatt esetleg maga is távozhat a csapattól, talán kiköt még a Mercedesnél.