A Forma-1-es Belga Nagydíj egy újabb izgalommentes vasárnap délutánt produkált, a középmezőnyben ugyan volt egy kis mozgás, de alapvetően komoly verseny nélkül dőlt el a jelentősebb helyezések sorsa, a mercedeses Lewis Hamilton teljesen sima rajt-cél győzelmet aratott, ahogy az első kör után már az is egyértelműnek tűnt, hogy rendkívüli esemény híján Valtteri Bottas és a Red Bull-os Max Verstappen állhat még fel a dobogóra.

A futamot követő versenyzői sajtótájékoztatón Hamilton is elismerte, hogy ez már unalmas, de kérte, ne rájuk, a pilótákra haragudjanak ezért a nézők.

„A szurkolóknak meg kell érteniük, hogy ez nem a mi hibánk. Versenyzőként mindenért megküzdünk, megdolgozunk a helyezéseinkért. Minden egyes hétvégére elkötelezetten érkezünk, és mindig mindent beleadunk. A szabályokat kitaláló, az autók dizájnjáért felelős döntéshozókra kellene nyomást helyezni, hogy jobb munkát végezzenek. Remélem, hogy 2022-ben javul majd a helyzet az új szabályok érkezésével, az újfajta autókkal, és remélhetőleg másfajta versenyzést láthatunk majd, melynek során szorosan követhetjük egymást, szoros küzdelmek lehetnek” – magyarázta.

„A mostani nézők nevében nem nyilatkozhatok, de én is voltam néző annak idején, például a Schumacher-korszakban, szóval tudom, milyen ez. Tizenéves voltam akkor, felkeltem reggel, megettem a baconös szendvicsemet, megnéztem a rajtot, visszafeküdtem aludni, aztán megint felkeltem a befutóra. Nézőként én is ezt tenném ma, csak az összefoglalót nézném meg” – árulta el.

„El tudom képzelni, hogy nézőként nem ez volt a legizgalmasabb futam. Nézőként talán nem szórakoztató, de belülről azért más. Persze én is szeretnék igazi versenyt. Talán a következő futamokon… Úgy gondolom, a Red Bull javult. Igazán remélem, hogy komolyabb verseny lesz, mert szerintem mindenki azt szeretné látni, ha egymás ellen küzdenénk.”