Három héttel ezelőtt jelentették be, hogy eladták a Forma-1 történetének egyik legsikeresebb, függetlenségét 43 éven keresztül foggal-körömmel védő istállóját, a Williams-csapatot.

A grove-i alakulat irányítását a múlt hétvégi Olasz Nagydíjat követően engedte ki a kezéből a család, Monza után távozott az alapító-főnök Sir Frank, valamint az ügyeket napi szinten irányító megbízott csapatfőnök, Claire Williams is, kedd délután pedig a vezérigazgató Mike O’Driscoll is jelezte, hogy csak az év végéig marad a sima átállás biztosítására.

Mivel a hétvégén újabb futam következik, a csapat nem maradhatott operatív vezető nélkül, az új tulajdonos, a Dorilton Capital ezért az eddigi ügyvezető igazgatót, Simon Robertset nevezte ki ügyvivő csapatfőnöknek a Toszkán Nagydíjtól.

Roberts csak az év elején csatlakozott a Williamshez, de Forma-1-es tapasztalatnak egyáltalán nincs híján: a sportágba 2003-ban került be a McLarennél csapatigazgatóként, 2010-től „kikölcsönözve” a Force Indiánál töltött be középvezetői pozíciót, majd 2017-től újra a McLarennél dolgozott immár vezető operatív igazgatóként, mielőtt a patinás grove-i alakulathoz igazolt volna.