Két héttel ezelőtt jelentették be, hogy 43 év függetlenség után eladták a Forma-1 egyik legpatinásabb és legeredményesebb csapatát, a Williamst.

Az új tulajdonos, az amerikai befektetési alap Dorilton Capital az azóta eltelt időben ún. stratégiai revíziót tartott az alakulatnál, miután ez a folyamat mostanra lezárult, készek átvenni az irányítást, így az alapító és papíron mai napig csapatfőnök Sir Frank, lánya, a megbízott csapatfőnökként de facto vezető Claire és a család többi érintett tagja is távozik, jelentették be csütörtökön.

Így búcsúzott a főnök, Claire Williams:

„Nehéz szívvel hagyom el a csapatnál betöltött pozíciómat. Reméltem, hogy sokáig maradhatok még, átadhatom majd a Williams örökségét a következő generációnak. Ugyanakkor a rajtunk kívül álló okok miatt előállt befektetési kényszer eredményeképp el kellett adnunk a csapatot a Dorilton Capitalnek” – kezdte Claire Williams.

„A család számára mindig is a csapat és a dolgozóink voltak az elsők, egyértelműen ez volt a helyes döntés. Tudom, hogy a Dorilton képében a megfelelő emberek kezébe került a Williams, olyanokéba, akik a hagyományok megőrzése mellett visszavezetik majd az élre a csapatot.”

F1: Lemond a Williams-főnök, távozik az alapító 2

„Azért döntöttem a lemondás mellett, hogy a Dorilton új fejezetet nyithasson. Nem volt könnyű döntés, de úgy hiszem, mindenki számára ez a legjobb. Óriási szerencsémnek tekintem, hogy ebben a csapatban és a Forma-1 csodálatos világában nőhettem fel. Minden egyes pillanatát élveztem, és örökké hálás leszek a kapott lehetőségekért. De hihetetlenül kemény is ez a sportág, most kíváncsian várom, mit tartogat számomra az ezen kívüli világ. Elsősorban szeretnék a családommal időt tölteni.”

„Szeretnék köszönetet mondani a Doriltonnak a döntésemet illető támogatásukért és megértésükért! Szeretnék köszönetet mondani a szurkolóinknak is, akik a nehéz időkben is kitartottak mellettünk! A dolgozóinkra a Williamsnél családtagként tekintettünk, ők tartották bennem a lelket a nehéz időkben, ők fognak a legjobban hiányozni. Őszintén kívánom, hogy a mostani folyamat végén elérjék a megérdemelt sikereket! Végül pedig szeretnék köszönetet mondani apukámnak mindazért, amit a csapatnak, a Forma-1-nek és a családnak adott!”