A Renault az idei második fordulótól, a Stájer Nagydíjtól minden egyes verseny eredményét megóvta, amiért a Racing Point a Mercedes 2019-es modelljéről másolt fékhűtővel, ezért általuk vélten szabálytalan autóval versenyzett.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) versenybírói Silverstone-ban foglalkoztak a kérdéssel, a Racing Pointot félig-meddig büntették: a Stájer Nagydíj után 400 ezer eurós pénzbírsággal és 15 pont levonással sújtották a csapatot, minden további futam után viszont csak megrovást osztottak ki.

A Renault és a Ferrari a határidőn belül jelezte, hogy fellebbeznek, súlyosabb, egyértelműbb ítéletet szeretnének, míg a büntetett csapat a felmentésért élt a fellebbezés jogával.

A francia csapat ugyanakkor kedd késő este bejelentette, hogy meggondolták magukat, visszavonták a fellebbezést. A Renault jelezte, hogy az óvásokkal és a fellebbezéssel a céljuk a szabályok módosítása és egyértelművé tétele volt, és mivel az elmúlt időszakban a „haladás” történt ezen a téren, a stratégiai céljuk teljesült.

A Ferrari és a Racing Point fellebbezése továbbra is él.