Sebastian Vettel az idény végén elhagyja a Ferrarit, de hogy mi lesz azután a négyszeres világbajnokkal, egyelőre homályos.

A 33 éves németet az elmúlt hetekben a jövőre már Aston Martinként működő Racing Pointtal boronálták össze az újságírók, Vettel állítólag – a silverstone-i hétvégét koronavírus-fertőzés miatt kihagyni kényszerülő – Sergio Perez helyére ülhetne, de erről állítólag a mai napig kellett volna döntenie, ugyanis a mexikói pilóta 2022-ig szóló szerződését eddig a dátumig lehetett volna könnyen felbontani.

Határidő ide vagy oda, Vettel csütörtökön Silverstone-ban azt állította, nincs újdonság, jó darabig nem is lesz.

„Nem tudok mit mondani” – felelte, amikor a jövőjét illető fejleményekről kérdezték. „Válaszolnék, ha tényleg tudnám, de pillanatnyilag még nem tudom, mi lesz, észszerű még várni, legyünk egy kicsit türelemmel.”

„Néhány hétről, de akár még többről is lehet szó. Majd meglátjuk. Egyelőre semmi sem változott ahhoz képest, amit az elmúlt hetekben, az előző három futam előtt elmondtam. Nem sietek, a magam szempontjából legjobb döntést szeretném hozni. Világossá tettem, hogy a megfelelő csomaggal még van mit nyújtanom, minden azon múlik, mik a lehetőségek.”

„Ami a jövőt illeti, 2022-ben nagy szabályváltozások jönnek, lehet ez jó, lehet rossz is, szerintem egyelőre senki sem tudja. Persze az ember mindig jót remél, a Forma-1 rajongójaként én is, de hogy én is itt leszek-e még akkor, nem tudom” – zárta.