Sebastian Vettel jövőjével kapcsolatban egyelőre csak az biztos, hogy a Ferrarinál nem maradhat, a helyére Carlos Sainz érkezik 2021-re. A négyszeres bajnokot sűrűn emlegetik az Aston Martinnal kapcsolatban, állítólag konkrét ajánlatot is kapott már, más források szerint a Red Bull-vezér Dietrich Mateschitz is vissza akarja hívni a németet.

A Red Bull hivatalosan azt kommunikálja, hogy jövőre is a Max Verstappen, Alexander Albon párosítással tervez, Vettel mégis elég gyakori vendég mostanában a Red Bull kamionjai körül.

Jacques Villeneuve szerint a Red Bullnak nem kellene sokat gondolkoznia, Vettel a tökéletes csapattárs Verstappen mellé. “Adrian Newey autói mindig a határon vannak, elég nehéz vezetni őket. Ez látszik a Verstappen és Albon közötti különbségből is” – vélekedett 1997 világbajnoka.

“Vettel a múltban már bizonyította, hogy nagyon jól boldogul a Newey-féle autókkal. Ez alapján ő lenne a tökéletes csapattárs Vettel mellé.”

Ralf Schumacher szintén azon a véleményen van, hogy a Red Bull nagyon jól járna Vettellel. “Ők igazából pontosan tudják, hogy két hasonlóan erős versenyző miért jelent előnyt” – fogalmazott Schumacher, visszautalva a 2010-es idény fináléjára.

“Akkor Sebastian csak azért tudta megnyerni a világbajnokságot, mert a Red Bull Mark Webberrel még egy vasat tartott a tűzben. A Ferrari olyan erősen Webberre koncentrált, hogy belesétált a Red Bull csapdájába.”

“Egy Albonnal nem sikerülhetett volna egy ilyen húzás, Alonso simán világbajnok lett volna.”