Csak Sebastian Vettelen múlik, hogy az Aston Martinhoz igazol-e, sajtóhírek szerint legalábbis kész szerződéstervezetet kapott, amit csak alá kell írnia. Vettel korábban azt mondta, nem akar elhamarkodott döntést hozni a jövőjéről, alaposan át akarja gondolni az opcióit.

Csakhogy a csapatnál Sergio Pereznek szerződése van, amelyet az Autobild szerint kizárólag július 31-ig, a Brit Nagydíj pénteki szabadedzéseinek napjáig lehet felbontani. A lap szerint Vettelnek csak rá kell bólintania az ajánlatra, és az ülés az övé.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke örülne, ha Vettel elfogadná az ajánlatot. “Sebastian négyszeres világbajnok, nagyon gyors és rengeteg technikai tapasztalata van. Fontos marketingeszköz is lenne az Aston Martin számára” – fogalmazott Wolff.

A Racing Point egykori jogelődjét, a Jordant alapító Eddie Jordan ugyanakkor nem igazolná le Vettelt, ha még most is ő lenne a főnök. “Volt néhány borzalmas éve a Ferrarinál” – vélekedett Jordan.

“Vajon képes lesz újra ugyanolyan tűzzel égni, mint egykor? Az ő korában ez nehéz lesz. Alkalmaznám? Valószínűleg nem, mert rengeteg tehetséges fiatal srác vár ülésre. Ki gondolta volna például egy évvel ezelőtt, hogy Charles Leclerc az első szezonjában több tekintetben is megsemmisíti Sebastiant? Pedig ez történt.”

“Sokan mondják, hogy Vettel hasonló autóban tartaná a lépést a Lewis ellen. Hát, még Leclerc ellen sem sikerült neki, szóval én ezt venném figyelembe, ha a csapat főnöke lennék.”