Nagyon úgy tűnik, hogy a Ferraritól az év végén távozó Sebastian Vettelnek egyetlen lehetősége van, ha jövőre is maradni akar a Forma-1-ben, az idén még Racing Pointkét működő, jövőre már Aston Martinként induló silversentone-i alakulathoz való szerződés.

Nem titok, hogy a négyszeres világbajnok tárgyal a csapattal, de nem kapkodnak, a német alaposan meggondolja a dolgot, többször elmondta az elmúlt időszakban, hogy csak a megfelelő csomagra mondana igent.

A Racing Point a 2019-es Mercedes lemásolásával igen versenyképes modellel állt elő az idei évre, és mivel jövőre is alapvetően ugyanezek az autók maradnak, az Aston Martin sem kezd majd rossz pozícióból, de így is más hozzáállás kell majd az ottani versenyzéshez, mint amihez Vettel szokva van, figyelmeztet volt csapattársa, Daniel Ricciardo, aki alaposan megtanulta a leckét, miután az élcsapat Red Bulltól tavalyra a Renault-hoz igazolt.

„Nem tudom fejből a statisztikákat, de valószínűleg minden Forma-1-es évében dobogós helyezései voltak talán az első kivételével. Úgy gondolom, egy kis higgadtságra, és egyértelműen sok türelemre lesz majd szüksége, de ő tudja, hogyan képzeli a karrierje következő fejezetét” – mondta az ausztrál a Motorsport-Total.comnak.

„Nem 12 hónapra, hanem legalább 24-re vagy három teljes évre el kell köteleznie magát. Bírom Sebet, és tisztelem, amit az F1-ben elért. Ezért is remélem, hogy talál majd helyet, ahol jól érezheti magát, ha folytatni akarja a versenyzést” – tette hozzá.