Az USA-ból kiindult Black Lives Matter mozgalom kapcsán a Forma-1-es első és eddig egyetlen színes bőrű versenyzője, Lewis Hamilton is belelendült, a közösségi médiában, a csapatán keresztül és a versenytársai körében is a rasszizmus elleni, a sokszínűség mellett lépésekért kampányol, pólóján, ököltartásával pedig személyesen is demonstrál.

Két F1-es legenda szerint is felesleges, túlzás a hatszoros világbajnok aktivizmusa.

„Igazán tisztelem Lewist, de mindig is elfogadták és tisztelték őt szerte a világon. Képmutató ez a kampányolás. Sajnálom, de eddig nem létező problémát kreál” – mondta az 1978-as világbajnok, az amerikai autóversenyzés élő legendája, a 80 éves Mario Andretti.

„Azt sem tudom, mire jó az autó feketére festeni. Én mindenféle származású, mindenféle kategóriában szereplő versenyzővel találkoztam már, és mindenkit tárt karokkal fogadtam. A motorsportban mindegy a bőrszín, az eredményekkel lehet kivívni a helyet, és ez ugyanúgy áll mindenkire” – folytatta.

A háromszoros világbajnok Sir Jackie Stewart nagyon hasonlóan nyilatkozott:

„Lewis nagyon komolyan viszi ezt a témát, de szerintem nincs itt akkora probléma, mint ahogy feltünteti. Nem ütközik ellenállásba a változás, ha valaki okos és ért a dolgához, fogadják a Forma-1-ben” – állította a 81 éves skót.