A Forma-1 a hét elején kiadta a koronavírus-járvány miatt újjászervezett naptárát, pontosabban annak első felét, mely a július eleji Osztrák Nagydíjjal indul és a szeptember eleji Olasz Nagydíjjal zárul. A naptár jelenleg tíz hetet, nyolc futamot, hat helyszínt ölel fel.

A Monzán túli folytatás egyelőre homályos, még az F1 sportszakmai vezetője, Ross Brawn sem tudja, mit lehet kihozni a tengerentúli futamokból, ezért az is nyílt titok, hogy tartalékként több plusz európai helyszínnel is számolnak, ahogy – a Red Bull Ringhez és Silverstone-hoz hasonlóan – az Orosz Nagydíjnak otthont adó Szocsit is duplázásra kérhetik.

A szocsi szervezők örömmel állnak az F1 rendelkezésére, ha erről lesz szó:

„A Roszgonki (a szervező cég) képes lesz két Forma-1-es nagydíjat rendezni, ha szükséges. Pillanatnyilag több lehetőségről is tárgyalunk a Forma-1-gyel, ezek egyike valósul majd meg a szocsi versenyhétvégén” – nyilatkozta a szervezők szóvivője a TASZSZ hírügynökségnek csütörtökön.

Bár nyilvánvaló, hogy a helyzet rendkívüli, és a Forma-1 abból főz, ami van, nagy kérdés, hogy nyer-e valaki azzal, ha pont a 2014-es bemutatkozása óta túlnyomórészt eseménytelen, unalmas futamok végén minden egyes évben Mercedes-győzelmet produkáló versenyből kap két kiadást a közönség.

Kövess minket a Facebook-on!