Miután a globális-koronavírus-járvány miatt az eredeti 2020-as Forma-1-es versenynaptár összeomlott, a sportág vezetése és az egyéb érdekeltek a színfalak mögött nekifogtak a menetrend újjászervezésének, mostanra itt az eredmény is, megjelent az új, egyelőre az első nyolc versenyt tartalmazó tervezet.

A szezon a korábbi híreknek megfelelően július elején, Ausztriában kezdődik majd, a Red Bull Ringen két nagydíjat is tartanak majd egymást követő két hétvégén (a másodikat Stájer Nagydíj néven), onnan pedig hazánkba indul tovább a száguldó cirkusz, a Hungaroringen a július 17-19-i hétvégén rendezik a Magyar Nagydíjat.

Augusztus elején, az Magyar Nagydíj eredeti időpontjában Silverstone-ban tartják majd a Brit Nagydíjat, az angol pályán aztán egy héttel később újabb verseny lesz a 70. Évfordulós Nagydíj néven. Augusztus 16-án Barcelona következik a Spanyol Nagydíjjal, két héttel később Spa és a Belga Nagydíj jön, míg a jelenleg ismert utolsó futam a monzai Olasz Nagydíj lesz szeptember 6-án.

Az összes verseny zárt kapuk mögött, helyszíni nézők nélkül, szigorú egészségügyi óvintézkedések, rendszeres tesztelés mellett zajlik majd.

Pokoli menetről lesz szó, hiszen a nyolc futam közé mindössze két üres hétvége szorul.

F1: Itt az új versenynaptár 1

„Az elmúlt hetekben fáradhatatlanul dolgoztunk a partnereinkkel, az FIA-val és a csapatokkal, hogy összehozzuk az újjászervezett 2020-as versenynaptárt, amely lehetővé teszi a versenyzés lehető legbiztonságosabb körülmények között való újraindítását” – mondta a Forma-1 vezérigazgatója, Chase Carey.

„Örömünkre szolgál, hogy ma nyilvánosságra hozhattuk az első nyolc futam naptárát, a következő hetekben a teljes naptárat is közzétesszük majd. Szeretnénk köszönetet mondani minden versenyszervezőnek a támogatásért és a sportág iránti elkötelezettségükért!” – folytatta.

„A jelenlegi tervek szerint a szezon helyszíni nézők nélkül indul, de bízunk bene, hogy a következő hónapokban javul majd a helyzet és lehetővé válik, hogy újra fogadjuk a szurkolókat, amikor biztonságos lesz, de tudjuk, hogy a Forma-1 visszatérése így is nagy öröm lesz világszerte a sportszeretők körében.”

Kövess minket a Facebook-on!