Charles Leclerc szerződését a Ferrari karácsonyra egészen 2024-ig meghosszabbította, Sebastian Vettel kontraktusa viszont kifut idén, és ha hihetünk a híreknek, egyelőre úgy fest, nem jön össze a hosszabbítás, miután a négyszeres világbajnoknak megalázó feltételeket kínáltak.

Egy online kérdezz-felelek keretében megkérdezték a fiatal monacóit, ő kit szeretne csapattársnak 2021-től, amire így felelt:

„Nekem nagyon megfelel Seb. A viszonyunk annak ellenére is jó, hogy volt pár incidensünk, mint például Brazíliában. Még ha kívülről másképp is látszott, szerintem mindig is jó kapcsolatunk volt” – kezdte.

„Tiszteletben tartom majd a Ferrari döntését, akárki is üljön mellettem jövőre, az meg az én dolgom, hogy alkalmazkodjak az illetőhöz, és mindig tanulhat is az ember a csapattársától, akárki is legyen az.”

„Bárkit szívesen fogadok – de akkor egyértelműen örülni fogok, ha Seb marad” – állította a monacói.

F1: Leclerc megtartaná Vettelt 1

Leclerc az utóbbi hetekben – Max Verstappen és Lando Norris példái alapján – maga is rákapott az e-sportra, ami annyira jól megy neki, hogy a Forma-1 második és harmadik virtuális nagydíján is magabiztos győzelmet aratott.

„A legfőbb célom az, hogy szórakozást nyújtsak az otthon lévő embereknek. És persze én magam is szórakozom, de edzésnek is jó a szimulátor. A többi F1-pilótával együtt nagyon pozitív fogadtatásom volt a Twitchen, az emberek azt mondják, ez segít nekik túljutni ezen a nehéz időszakon. Nagyon örültem ennek.”

Vettel a múlt héten azt nyilatkozta, ő maga is beszerzett otthonra egy szimulátort, de úgy tűnik, egyelőre nem ért rá annyira belemélyedni, hogy már mások ellen is versenyezzen.

„Még nem mentünk egymás ellen Sebbel, de mindenképp megírom majd neki, hogy amint kész a rendszer összeállításával, versenyezhetnénk egy kicsit, jó móka lenne” – ígérte Leclerc.

Kövess minket a Facebook-on!