A Ferrarihoz 2015-ben érkezett Sebastian Vettel aktuális szerződése idén kifut, és miután négyszeres világbajnok az elmúlt öt évben nem kapott egyértelműen bajnoki esélyes autót az olasz csapattól, valamint ő maga is hullámzóan teljesített, ráadásul tavaly megérkezett Maranellóba az új kedvenc, a jövőt jelentő Charles Leclerc, a felek között már nem akkora a szerelem.

Bár a csapatfőnök, Mattia Binotto többször kijelentette, hogy az elsődleges céljuk a némettel való hosszabbítás, úgy tűnik, nem ehhez illő ajánlatot tettek neki – ki tudja, talán szándékosan.

A Gazzetta dello Sport arról ír, hogy a Scuderia első, egy évre és „mindössze” 12 millió euróra szóló ajánlatát Vettel visszadobta. A lap úgy tudja, a 32 éves versenyző legalább két évre akar aláírni, és semmiképp sem fogadna el ilyen mértékű fizetéscsökkentést – eddig kb. 30 milliót kapott évente.

Érdekes lesz látni, folytatódnak-e a tárgyalások, vagy a felek a válást választják. A Ferrari biztosan találna utódot – a renault-s Daniel Ricciardo, a mclarenes Carlos Sainz, a Racing Point-os Sergio Perez, de átmeneti megoldásként akár a tavaly év végén kipottyant Nico Hülkenberg is szóba jöhetne -, az már jobb kérdés, Vettel találna-e ülést máshol.