A Forma-1 és a többi versenyszéria futamainak lefújása, elhalasztása óta nagyon felpörgött az autós e-sport, hiszen az eddig is ezzel foglalkozó profik és ügyes amatőrök mellett a hivatásos versenyzők egy része is belevetette magát a videojátékok, a szimulátorozás világába.

Az elmúlt hetekben sorra rendeztek ilyen-olyan futamokat, egyebek mellett maga az F1 is hivatalos virtuális nagydíjakat hirdetett, vasárnap már a harmadik, kínai kiadás következik.

Az aktuális F1-pilóták közül eddig csak a fiatalabbak futottak neki a futamoknak, de úgy tűnik, az idősebb generáció is kezd érdeklődni.

„Az az igazság, hogy pár nappal ezelőttig nem is volt szimulátorom itthon, így kísértést sem érezhettem rá” – mondta a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel a Motorsport.comnak, amikor az e-versenyzésről kérdezték. „De sokat hallottam róla mostanában, úgy voltam vele, hogy én is szerzek egyet, kipróbálom – de előtte még rendesen be kellene állítanom.”

„Általánosságban nem hiszem, hogy szimulátoros versenyzői karrierem lesz, inkább csak a móka kedvéért próbálom ki. Fiatalon én is játszottam ezzel-azzal, de hogy őszinte legyek, amióta apa lettem, nagyon a listám végén kullog ez. Majd meglátom, mennyi időm lesz erre.”

„De láttam a híreket, hogy páran már versenyeztek, azt is hallottam, hogy Charles jól ment az első futamán, ami neki és a csapatnak is öröm” – utalt csapattársa, Leclerc két héttel ezelőtti futamgyőzelmére.

Vettel a fentiekkel együtt leszögezte, hogy a szimulátorozás számára nem érhet fel az igazi versenyzéssel:

„Én továbbra is inkább csak szórakozásként tekintek erre. Szerintem a versenynek a valóságban, a pályán kell zajlania. Én arra koncentrálok. A többi csak jó móka. Tudom, hogy egyesek nagyon komolyan veszik és sok időt töltenek vele, de én szeretek mást is csinálni. Szóval csak úgy belekóstolok.”