Szinte semmilyen tapasztalattal nem rendelkezik Robert Kubica az interlagosi pályáról az idei autóval, miután a Forma-1-es Brazil Nagydíj második szabadedzésének első perceiben összetörte Williamsét. A lengyel helyét az első gyakorláson a Forma-2-ben vitézkedő Nicholas Latifi foglalta el, aki minden valószínűség szerint 2020-ban George Russell csapattársa lesz a grove-i istállónál.

A második 90 perces gyakorlás már száraz körülmények között vette kezdetét, de a rázókövekben még ekkor is rengeteg víz volt. Kubica szerint közvetve ez, illetve egy riválisa miatt csúszott meg autójával. “Ez volt az első köröm a pályán. A kettes kanyar kijáratán, már a hármasba menet későn veszítettem el az irányítást, nem is értettem, hogyan” – mesélte az egyszeres futamgyőztes.

“Miután visszanéztem a felvételeket, egy Haas volt előttem, aki pár másodperccel korábban a kerékvetőkre hajtott, és rengeteg vizet rántott a pályára” – utalt Kubica az előtte haladó Kevin Magnussenre. “Kemény gumikon haladtam, és csúnyán megcsúsztam a kocsival.”

“Mindig szüksége van az embernek egy kis szerencsére. Nem vagyunk könnyű helyzetben, és még szerencsénk sem volt. Sajnos az enyém volt az első autó, ami arra haladt a történtek után, de hát ez van, ilyen a motorsport” – tette hozzá a lengyel.

Kubica arra is gyanakodott, hogy egy műszaki hiba okozta kiesését. “Nagyon furcsa volt, de csak a felvételek megtekintése után értettem meg, mi történt. Azt gondoltam, hogy valami elromlott, de nem ez történt. A vízen csúsztam meg” – nyomatékosította a Williams pilótája.

Kövesd Facebook-oldalunkat, hogy ne maradj le a Forma-1 legfrissebb híreiről!