A hétvégén a Brazil Nagydíjjal folytatódik a 2019-es Forma-1-es idény, az interlagosi pályán már le is zajlott az első szabadedzés.

Ahogy azt az időjósok korábban előrevetítették, Sao Paulóba megérkezett az eső, emiatt a versenyzők nem is igazán erőltették a körözést.

Három perccel a bokszutca nyitása után Sebastian Vettel nyitotta meg a körözést, természetesen extrém esős gumikon. A Ferrari németjét a csapattárs Charles Leclerc kísérte. A maranellóiakat az Alfa Romeo versenyzői követték, de a négy autó nem sok időt töltött a pályán.

F1: A leggyorsabb lett a legszerencsétlenebb Brazíliában 1

Az idő előrehaladtával egyre többen hajtottak ki a pályára, a Pirelli kék oldalfalú abroncsait használva. A McLaren spanyolja, Carlos Sainz volt az első, aki körbeért az aszfaltcsíkon, körideje persze nem volt mérvadó a körülmények miatt. Ekkor már jóval többen is jártak a garázson kívül is.

Mivel az égi vízcsapokat elzárták, a körülmények javulni kezdtek. Leclerc az élre is ugrott, majd az elsők között volt a mercedeses Lewis Hamilton és a Red Bull-os Max Verstappen mellett, aki az átmeneti esős gumikat használva hajtott a pályára.

A versenyzők folyamatosan gyűjtötték a kilométereket, de fél órával az edzés vége előtt is csak 13 pilóta neve mellett állt mért kör. 18 perccel a leintés előtt a versenyigazgatók már a DRS használatát is engedélyezték, ami egyébként tiltott a rendkívül nedves körülmények között.

Az edzés utolsó perceire még a száraz gumik is előkerültek. Ez a döntés kicsit korai volt még, ugyanis a köridők nemigen javultak. Danyiil Kvjat a Toro Rossóval, Verstappen és a 90 perces gyakorlást az élen záró Alexander Albon is megcsúszott autójával. A thai-brit versenyző össze is törte a Red Bullt, így piros zászlóval ért véget az első szabadedzés Brazíliában.

F1: A leggyorsabb lett a legszerencsétlenebb Brazíliában 2

Kövesd Facebook-oldalunkat, hogy ne maradj le a Forma-1 legfrissebb híreiről!