A hétvégén következik a 2019-es Forma-1-es idény utolsó előtti fordulója, a Brazil Nagydíj.

A Sao Pauló-i, pontosabban interlagosi versenypályán az évek során jó néhány alkalommal kavarta meg a dolgokat az időjárás, egy-egy kisebb vagy nagyobb eső, és úgy tűnik, az F1-esek ezt a hétvégét sem ússzák meg szárazon.

Péntekre a hőmérsékleteket illetően ellentmondóak az előrejelzések, akad 22, de 28 Celsius-fokos csúcsot említő is, azonban egy dologban teljes az egyetértés: szakadni fog, a délelőtti és a délutáni szabadedzést is elmoshatja az eső.

Ez nem lenne akkora gond, ha a csapatok biztosan tudnák, milyen időjárás vár rájuk a továbbiakban, hiszen ha száraz folytatásra készülhetnek, nem erőltetik a körözést, míg további csapadék esetén fel lehet készülni, ám szombatra, az időmérőre bizonytalanok a kilátások, eshet, de kisebb rá az esély. 22-23 fok várható.

Vasárnapra, a verseny idejére sem tisztul ki az ég, ám pillanatnyilag úgy tűnik, száraz lesz az idő, minimális esély van a csapadékra – persze egy rövid zárpor is komoly következményekkel járhat. A futamra a szombatihoz hasonló hőmérséklet várható.

Az interlagosi kvalifikáció magyar idő szerint szombaton 19 órakor, a vasárnapi Brazil Nagydíj 18.10-kor kezdődik.