A Forma-1-es Japán Nagydíj óta Lewis Hamilton többször is hangsúlyozta, hogy mennyire fontos számára a környezetvédelem, és milyen lépéseket tesz azért, hogy a lehető legkevésbé szennyezze a bolygót. A Mercedes pilótáját többen is támadták emiatt, sokan képmutatónak tartják viselkedését. Többek között Max Verstappen, Kimi Räikkönen és Fernando Alonso is megszólalt a témában.

Rajtuk kívül voltak olyan versenyzők is, akik kiálltak az ötszörös világbajnok kijelentései mellett. “Nem vagyok aktív a közösségi médiában, de a lényeg egyértelmű” – utalt Hamilton üzeneteire Sebastian Vettel. “Ahogy Lewis mondta, nehéz ezt tőlünk elfogadni, mert nem nekünk van a legkisebb ökológiai lábnyomunk.”

“A futamokat a világ különböző tájain rendezik, nekünk pedig emiatt utaznunk kell. Ez a munkánk része. Általánosságban véve a Forma-1-nek többet kellene tennie ezen a téren. Ez egy világszerte ismert platform, sokkal erősebb üzenetet kellene küldenünk” – mondta a Ferrari négyszeres bajnoka.

“Mindenki tehet valamit, egy kicsivel hozzá tudunk ehhez járulni. Ha mindenki hasonlóan tenne a világon, az hatalmas különbséget jelentene. Elkerülhetetlen a változás, remélhetőleg előbb, mint utóbb.”

A Forma-1-ben 2009 óta hibrid erőforrások hajtják az autókat. Először a mozgásienergia-visszanyerő rendszer (KERS) adott némi plusz teljesítményt, majd 2014 óta az ebből továbbfejlesztett MGU-K és a hőenergiát lóerővé alakító MGU-H segíti az előrehaladást.

Kövesd Facebook-oldalunkat, hogy ne maradj le a Forma-1 legfrissebb híreiről!