Lewis Hamilton az utóbbi időben a közösségi médiában a környezetvédelem fontosságáról üzengetett, sőt, a hamarosan hatszoros világbajnok kijelentette, hogy csakis az általa bő másfél éve követett vegán étrendre való átállással lehet megmenteni a bolygót.

Hamilton kommunikációja sokakban visszatetszést keltett, Fernando Alonso pár nappal ezelőtt kerek perec ki is mondta, hogy szerinte képmutató dolog, ha egy világutazó, hivatásszerűen benzint égető Forma-1-es pilóta prédikál.

A Mexikói Nagydíj csütörtöki sajtónapján két másik versenyző is megszólalt a kérdésben, egyikük sorolt be Hamilton mögé.

“Mindenki igyekszik a maga módján segíteni” – mondta a 2007-es bajnok Kimi Räikkönen. “De azt hiszem, Forma-1-es versenyzőként nem vagyunk a legjobb helyzetben ehhez. Mármint mi benzint égetünk, és miért is? Hogy kiderüljön, ki az első, a második, a harmadik. A környezetvédelem komoly téma, de szerintem nem mi vagyunk a megfelelő emberek (a kampányolásra), mert ha következetesek akarnánk lenni, egyszerűen otthon kellene maradnunk.”

“Mindenesetre furcsának találom pont egy versenyhétvégén erről beszélni” – tette hozzá.

Räikkönen: Ennyi erővel otthon is maradhatnánk 1

A Red Bull-os Max Verstappen még inkább szembehelyezkedett Hamiltonnal:

“Én szeretek benzint égetni. Szabad ezt így kimondani?” – mondta mosolyogva.

“Nem szeretem az elektromos hajtást. A környezetvédelem nagyon fontos, de a Forma-1 nagyon régóta létezik és fenn is kellene maradnia. Ha nem tetszik, nem kell nézni.”

A holland a veganizmust is elutasította:

“Láttam egy dokumentumfilmet arról, hogy bizonyos sportolók számára milyen előnyöket jelenthet, de szerintem a Forma-1 szempontjából nincs relevanciája. Mi nem kerékpárosok vagy maratoni futók vagyunk. És én szeretem a hamburgert!”

A kérdésre, hogy megkóstolta-e már Hamilton vegán burgerjét, így felelt: “Én az igaz húst szeretem! Mindenkinek a saját dolga, hogy mit szeretne, mire van szüksége, szóval nem, én nem leszek vegán.”

Räikkönen: Ennyi erővel otthon is maradhatnánk 2