A hamarosan hatszoros világbajnok Lewis Hamilton a múlt héten furcsa üzenettel lepte meg követőit, majd lassan kibontakozott, hogy az angol pilóta klímaváltozás, a környezetvédelem miatt aggódik. A jó másfél éve vegán étrendre átállt sportoló azt a meggyőződését is közölte, hogy csakis a növényi alapú táplálkozás mentheti meg a bolygót, ezért mindenkit a váltásra biztat.

Egy friss interjúban volt versenyzőtársa, a Red Bull/Vettel-sikerkorszak óta Hamiltonnal amúgy jó viszonyt ápoló Fernando Alonso rámutatott, hogy a Mercedes-pilóta szövege képmutatás.

„Szerintem nem kéne nagydobra verni az étkezési szokásainkat. Én sosem tennék közzé olyan üzenetet, mint Lewis. Egyszerűen nem lehet ilyet üzenni úgy, hogy másnap az ellenkezőjét csináljuk. Tudjuk, milyen életet él Lewis, és hogy a Forma-1-es versenyzők évente 200 repülőutat tesznek meg. Ezek után nem lehet azzal jönni, hogy ne egyetek húst” – mondta a Cadena Cope rádinak.

A Forma-1-ből tavaly év végén kiszállt Alonso divatmárkája, a Kimoa új kollekciójának bemutatása alkalmából beszélt, az adott darabokból befolyt összegek mind egy, az óceánok szennyezése ellen küzdő szervezet számlájára mennek, ráadásul a ruhadarabokat is műanyagpalackok újrahasznosításával készült anyagokból gyártják.

„Hiszem, hogy az árverés és az egész akció sokkal többet használ, mint bármi, amit mondhatunk” – utalt vissza Hamiltonra.