Idei első kettős győzelmét szerezte a Ferrari a Forma-1-es Szingapúri Nagydíjon. A futamot az egyes versenyzők taktikája döntötte el, az élmezőnyből legkorábban kereket cserélő Sebastian Vettel örülhetett végül a sikernek, megelőzve a pole-ból induló Charles Leclerc-t.

A monacói nem is értette, hogyan kerülhetett elé német csapattársa, igencsak ingerülten nyilatkozott a verseny után, magyarázatot várva a történtekre. A csapatfőnök Mattia Binotto szerint a stratégák alábecsülték, mennyi előnyt hozhat egy kör különbség a kiállások között.

“Az elévágás hatékonyabbnak bizonyult, mint vártuk, 3,9 másodperc volt. Nem vártunk ennyit tőle” – magyarázta. “Ami a tényeket illeti, amikor kihoztuk Sebastiant kereket cserélni, úgy gondoltuk, hogy Charles a következő körös cseréje után Sebastian előtt lesz a pályán. Ám Sebastian jól ment, és 3,9 másodpercet nyert.”

A csapatfőnök elmondása szerint szó volt arról is, hogy Vettelt arra utasítsák, hogy adja vissza az első helyet fiatalabb csapattársának. “A versenynek azon szakaszában az volt a jó döntés, hogy ezt nem lépjük meg, és még most is erről beszélünk a pilótáinkkal, hogy mit kellett volna tennünk” – mondta Binotto.

Ferrari: Muszáj volt kihoznunk Vettelt 1

A paddock egyes tagjai szerint azonban más áll a háttérben. A Forma-1 online műsorvezetőjeként tevékenykedő Will Buxton szerint többen is úgy gondolják, hogy Leclerc monzai időmérő edzésen történő engedetlensége miatt nem adták neki vissza az első helyet. Emlékezetes, hogy a mezőny nagy része, köztük Vettel is lemaradt az utolsó próbálkozásról, a monacói túl későn előzte meg a német Ferrariját, hogy szélárnyékot húzzon neki.

Kövesd Facebook-oldalunkat, hogy ne maradj le a Forma-1 legfrissebb híreiről!